Páteční večer patřil v Určicích legendě české hudební scény. Do místní sokolovny zavítal Dalibor Janda společně se svou kapelou Prototyp a také speciálním hostem, kterým byla jeho dcera Jiřina Anna Jandová. Vstupenky na trojnásobného českého slavíka zmizely rychlostí blesku a v sále byste jen těžko našli prostor, kam by se ještě někdo vešel. Téměř dvouhodinový koncert si pak všichni náležitě užili a domů odcházeli velmi spokojení.

Krátce po devatenácté hodině už byli všichni posluchači usazeni na svých místech a před startem koncertu se dočkali krátké prezentace, která připomněla dráhu umělce, jenž před měsícem oslavil své sedmdesáté narozeniny. Poté už nastoupila kapela Prototyp, kterou brzy na to následoval i Dalibor Janda a od začátku do svých písní zakomponoval i místní obecenstvo.

Po svém zhruba dvacetiminutovém úvodu dostala prostor i jeho dcera Jiřina Anna Jandová, která předvedla místnímu publiku, že geny nezapře a po tátovi se stala také velmi kvalitní zpěvačkou. Poté už se opět vrátil na pódium i Janda a pokračoval koncert, který několikrát ještě prodloužil. „Já jsem opravdu šťastná, že se nám podařilo dostat českou hudební legendu k nám do Určic. Už mi přišla i řada zpráv od návštěvníků, kteří děkují za zážitek, což mě potěšilo snad ještě více. Velké poděkování ale patří celému vedení obce a panu starostovi, protože bez jejich podpory i zajištění by se moje nápady mohly jen těžko uskutečnit,“ neskrývala emoce Lenka Buřtová, která má v Určicích kulturu v gesci.

I ve svých sedmdesáti letech předvedl Janda skvělou show a ukázal, že má ještě spoustu sil a vystupování před fanoušky ho velmi baví. Kromě skvělé muziky se představil také jako velký profesionál i zcela obyčejný člověk. „Hned jak pan Janda přijel, tak to ze mě všechno spadlo. Musím říct, že je to zcela obyčejný chlap, který toho dokázal spoustu, sám mě trošku uklidňoval. Společně se zvukaři mi pak taky posílal plán, který běžel přesně z minuty na minutu. Je vidět, že už to mají chlapci opravdu zajeté,“ usmála se Buřtová.

Od začátku až do konce pak žil i kompletně zaplněný sál, který doprovázel kapelu potleskem, zpěvem, někteří i bokem hromadně tančili. „I ze svého pohledu jsem si koncert náramně užila, bylo to skvělé. Od nástupu až po závěrečnou píseň to v sále fantasticky žilo, atmosféra byla jedinečná. V sobotu nám ještě jako poděkování nechala jedna z návštěvnic zahrát v rádiu píseň s věnováním. A nebyl to samozřejmě nikdo jiný než pan Dalibor Janda. I to mi udělalo velkou radost a potvrdilo nám to, že takový společenský život si naši občané zaslouží,“ dodala Lenka Buřtová.

Koncert byl tak první velkou akcí, kterou se v Určicích letos rozhodli pořádat. Ale ne poslední. V září se mohou zájemci těšit na talkshow Ivo Šmoldase, Petra Jablonského a Simony Vrbické a v prosinci dorazí se svou talkshow Linda Finková, Sandra Pogodová a Jitka Asterová. Návštěvníkům už nyní vedení obce doporučuje pořídit lístky, protože jejich počet ubývá.