Už po pětadvacáté se na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově představí historická vozidla pod záštitou Hanáckého auto moto veterán klubu. Stejně jako v letech minulých se i letos bude rozhodně na co dívat.

 

Návštěvníci se mohou těšit na historické stroje na dvou i čtyřech kolech. Přehlídka vozidel bude probíhat už od brzkých ranních hodin. Poté bude následovat soutěž elegance a na závěr se vydají majitelé se svými vozy na cestu ulicemi Prostějova. Chybět k tomu letos nebude ani speciální sběratelský a bleší trh s auto moto tematikou.

Po dvou letech nucené pauzy se setkání veteránistů vrátilo ve velkém stylu. I tuto neděli se tak dá očekávat, že náměstí zaplní desítky historických strojů. „Je to jubilejní pětadvacátý ročník a věřím, že i letos máme návštěvníkům co nabídnout. Nechci předbíhat, nejlepší bude, když se dorazí osobně podívat na nádherné stroje, povětšinou vyrobené za první republiky,“ prozradil s úsměvem Petr Studený z Hanáckého auto moto veterán klubu.

Po přehlídce a soutěži elegance se vozidla dají do pohybu, čeká je trasa po ulicích města, kdy následně znovu dojedou na náměstí T. G. Masaryka. Tradiční akce zažije letos i jednu novinku, kterou bude již zmíněný sběratelský a bleší trh věnovaný automobilismu. „V nabídce bude odlišné zboží, než tomu bývá zvykem, hlavně půjde o všechno spojené s automobily. Chybět nebude ani tisícovka pohlednic s touto tematikou,“ zve všechny zájemce galerista Jindřich Skácel.

 

KDY: NĚDĚLE 14. KVĚTNA 2023, OD 8:00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV