U příležitosti desátého výročí svého vzniku uspořádal ženský pěvecký sbor Proměny jedinečný koncert. Minulý pátek 30. června si k tomu vybral letní scénu nádvoří prostějovského zámku a ke spolupráci přizval Cimbal Hell Band. Protagonisté společně připravili několika stům posluchačů nádherný zážitek.

Publiku představili hity kapel Čechomor, Fleret a také lidové písně. Zatímco aranžmá se ujala sbormistryně Proměn Lenka Dohnalová, o instrumentální stránku se postarali členové moderní cimbálové muziky Cimbal Hell Band. Celkem sedmnáct skladeb se neslo v rytmu, který diváky rozpohyboval a nejeden z nich se přidal i zpěvem.

„Byl to jedinečný zážitek. Na Proměny chodím od jejich vzniku, zpívá tam moje kamarádka a tak si nenechám ujít jediný koncert. Tenhle byl ale vážně něco,“ netajila své pocity paní Eliška.

Sólově vystoupily nejen členky sboru, ale také Robert Šebík. Nezaměnitelné vystoupení měl i Robin Lefner ovládající stejně dobře housle a elektrickou mandolínu jako vlastní hlas. Skvěle mu sekundoval Jakub Štrunc, zpěvák a rovněž hráč na cimbál. Hudba tohoto multižánrového tria moravských hudebníků hrajících v nevšedním nástrojovém obsazení je nezměnitelná. „Měl jsem tu čest je slyšet na koncertě v Olomouci a byl jsem nadšený. Umí zahrát všechno od Adel přes Olympic po Metallicu. Ve spojení s holkama to bylo zase něco úplně jiného,“ konstatoval Tomáš Navrátil.

Nadšená byla i první náměstkyně primátora a nyní absentující členka Proměn. „Bohužel pracovní povinnosti mi nedovolují v současné době se sborem zkoušet a vystupovat. O to raději je poslouchám,“ svěřila se Večerníku Milada Sokolová, kterou na koncert doprovodil manžel Petr.

Kapela vznikla v roce 2012. „Důvodem byla chuť dělat věci jinak a vydat se cestou syntézy akustických a elektrických nástrojů – cimbálu, houslí, baskytary, elektrické mandolíny nebo kytary. Hrát lidovou a moderní hudbu zvlášť i dohromady tak, abychom pobavili a my sami si to také užili,“ nechal se slyšet kapelník Jakub.

Jak potvrdil dlouhotrvající potlesk, skloubení dvou těles bylo víc než dobrou volbou.