Model prostějovského zámku i bývalé nové synagogy si můžete nově zakoupit na Turistickém informačním centru na prostějovské radnici.

Oba počiny vznikly díky dotaci z oblasti turistického ruchu. „Před časem jsme schválili nákup 200 kusů miniatur – tzv. památek do kapsy. K dispozici budeme mít celkem čtyři druhy modelů. Konkrétně prostějovskou radnici, zámek, Národní dům a bývalou novou synagogu, z níž je dnes kostel Husův sbor. Od každé památky máme 50 ks,“ uvedl primátor města František Jura. V tuto chvíli jsou hotovy a připraveny pro zájemce modely zámku a bývalé nové synagogy. „Tyto modely již byly do 3D modelu zpracovány a stačilo tedy jen je na speciální tiskárně vytisknout a zatavit do krabiček. Nicméně říkali jsme si, že v kolekci miniaturních památek z Prostějova rozhodně radnice ani Národní dům chybět nesmí, proto jsme objednali i realizaci těchto dvou památek. Tyto modely budou hotovy během podzimu,“ dodala 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Nákup všech dvou stovek modelů vyjde město Prostějov na 12 tisíc korun, prodejní cena jednoho modelu na prostějovském Turistickém informačním centru je 73 korun.