Toto byl opravdu megakoncert. Letošní plumlovské čarodějnice nalákaly hned trio veleoblíbených kapel. Vše odstartovalo vystoupení veselých Monkey Business, davy lidí pak do naprostého varu dostala bláznivá skupina Horkýže Slíže a vše završili divocí Koblížci.

 

Přestože oslavy čarodějnic jsou nesmírně populární po celé republice, tolik lidí v jeden moment na jednom místě asi poslední dubnový den nikde nebylo. Návštěvnosti dubnových čarodějnic v plumlovském kempu Žralok tentokrát mohly konkurovat snad pouze dávné prvomájové průvody. Oslavy svátku práce však vystřídala oslava divoké a ulítlé muziky. Právě tu k Podhradskému rybníku přivezla trojice kapel. „Vyšlo nám skvěle počasí, což je vždy alfa a omega úspěchu. Návštěvnický rekord z doby před dvěma lety jsme sice nepřekonali, ale jsme navýsost spokojeni, protože dorazilo více lidí než loni,“ srovnal Marek Otruba z pořádajícího Spolku Plumlovských nadšenců.

Posluchači si elektrizující atmosféru naplno užívali. „Poslouchám hlavně metal a tady se mi nejvíc líbila kapela Horkýže Slíže. S kamarádkou jsme na tuto akci vyrazily poprvé a bylo to super. Jen nás překvapilo, že jsme snad jako jediné byly na koncertě v čarodějnických kostýmech,“ svěřila se Kája z Přerova.

Letošní novinkou byl plot, který město Plumlov nechalo postavit kolem celého areálu. „Lidé nám jej na třech místech poničili, jednak jej rozpletli a pak i pošlapali. Budeme muset vyměnit celé díly. Absolutně nechápu, že jim to za ty tři stovky stojí,“ posteskl si na závěr Marek Otruba, který rovněž figuruje jako plumlovský místostarosta.