Prostějovské kulturní léto nabídne opět kvalitní program. Na své si přijdou milovníci hudby, bude módní přehlídka, přijedou živé sochy a Smetanovy sady ožijí dřevosocháním. A také se bude tančit, a to 6. června u muzea na akci Prostějov tančí, kdy se budou moci zájemci podívat na taneční vystoupení skupin a souborů prostějovského regionu.

„Červenec nabídne nové Prostějovské dřevosochání, které jsme nasměřovali do Smetanových sadů. Ve druhé polovině měsíce se tam bude konat třídenní sochařské sympozium věnované dílu Jiřího Wolkera. Při této příležitosti město poprvé navštíví i živé sochy právě z doby první republiky,“ přiblížila pro Večerník 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová. V rámci produkcí pozornost určitě přitáhne koncert Bena Cristovaa.

Ze srpnových akcí vynikají například kapely Botox či Divokej Bill revival nebo Večer s Jaroslavem Uhlířem. Těšit se můžeme i na oblíbenou módní přehlídku a nebude chybět ani divadelní představení v Kolářových sadech. K vidění budou opět herci Moravského divadla Olomouc, kteří po loňském představení Manon Lescaut nabídnou hru Když se zhasne. 

K Prostějovskému kulturnímu létu se tradičně připojily organizace jako IRIS nebo městská knihovna. „Věřím, že si z pestré nabídky vybere opravdu každý,“ dodala Milada Sokolová.