O tom, že dámská šatna je tou nejdůležitější místností v divadle, nemůže být pochyb. Stejnojmenná hra Arnošta Goldflama v podání Spolku bratří Mrštíků z Boleradic zvítězila v letošním 38. ročníku oblíbené divadelní přehlídky Hanácký divadelní máj (HDM), která definitivně skončila v sobotu 4. května slavnostním vyhlášením výsledků.

 

Pokud musí muslim jednou za život vykonat pouť do Mekky, pak by se měl moravský ochotník alespoň jednou do roka ukázat v Němčicích nad Hanou. Právě toto městečko totiž už řadu let vytváří skvělé zázemí pro amatérské divadlo.

Patrné to bylo i při letošním Hanáckém divadelním máji, jehož jedenáct představení navštívilo celkem 986 diváků. V rámci programu se předvedly i mladé naděje z místní ZUŠky s vlastní hrou Zlý sen.

Nejvíce, a to hned 165 diváků, dorazilo právě na Dámskou šatnu. Kromě ní porota doporučením na nominaci na Národní přehlídku Krakonošův divadelní podzim ocenila také Tři holky jako květ v podání DS Smotaná hadice z Křenovic a také Kroužek divadelních ochotníků ve Hvozdné za jeho fotbalovou tragikomedii Šťovík, pečené brambory. V divácké soutěži se nejvyššího ocenění dostalo nenáročné autorské komedii divadla NaŽivo z Velkých Opatovic Nevěra ve stádiu přípravy.