Toto bude velká sláva. Nadcházející sobotu 18. května se bude konat jubilejní 20. ročník největší turistické akce v regionu Smržické vandr. Vandr byl pro letošek Klubem českých turistů (KČT) vyhlášen jako významná akce Olomouckého kraje. Na účastníky čeká nejen velký výběr nových tras, ale odpoledne bude ve sportovním areálu za kulturním domem ve Smržicích hrát i country kapela. A pravděpodobně dojde i na večerní promítání zápasu v MS v hokeji, v němž se utkají čeští reprezentanti s Angličany.

 

Průběžný start vandru bude probíhat od 7:00 do 11:00 hodin. Po registraci dostane každý účastník za symbolické startovné mapu s popisem trasy, startovní kartu na razítka, na kratší trasy něco sladkého a na nejdelší trasy něco na podporu energie těla.

Připraveno bude celkem šest nových pěších tras dlouhých 5, 11, 18, 24, 30 km a konečně i maraton na 42 km. Na své si přijdou i milovníci horských kol, kteří budou moci volit ze čtyř tras dlouhých 10, 27, 47 a 62 km, stejně jako silničních kol, jimž budou určeny trasy dlouhé 25, 38, 54 a 82 km.

V prostoru startu a cíle zažene žízeň a hlad personál Restaurace u Hřiště spoustou dobrot. „Turisté si mohou koupit také záznamník OTO a v průběhu tras se zapojit do jeho plnění a získání oblastního odznaku,“ upozornil Zdeněk Balcařík z pořádajícího KČT Smržice.

Za úspěšné absolvování trasy potvrzené všemi razítky kontrol všichni dostanou cílové razítko a diplom, za malý příplatek také medaili. Cena bude čekat také nejmladšího a nejstaršího vandrovního účastníka. Odpoledne všem zahraje country kapela Sláva band.

 

Kdy: sobota 18. května od 7:00 hodin  

Kde: sportovní areál za kulturním domem Smržice