Existuje ve světě ještě nějaké tajemství? I na tuto otázku odpovědělo hravé divadelní představení O zrzavé vlčici, které bylo uplynulou středu 5. června k vidění v prostorách prostějovského zámku. V rámci divadelní přehlídky MEDart se tam představil brněnský divadelní spolek Mikro-teatro.

 

Původně měla být na programu hra s názvem Vítr z plachet, kvůli nemoci v souboru ji nahradil příběh zrzavé vlčice Loby. Zásadní roli v celém představení však sehrála velká kniha plná tajemství a pozoruhodných lesních příběhů. Na představení pochopitelně přišli zejména ti, jimž bylo určeno, tedy nejmenší diváci z řad předškoláků. „Jejich spontánní a často i veselé reakce na vše, co se před nimi děje, by mohli mnozí mnohem slavnější kolegové z velkých pódií těmto hercům jen závidět,“ komentoval jeden z přítomných dospěláků. 

Třídenní festival MEDart v průběhu týdne nabídl svým divákům řadu dalších vystoupení. Na prostějovském zámku se tak představilo divadelní uskupení Jaromír, žáci hned tří ZUŠek či prostějovské Divadlo Hanácké obce, na své domovské scéně pak řádili studenti z Divadla Point