Už je to tady. V sobotu 13. července napíše Rock Memory of na pláži U Vrbiček již své sedmnácté pokračování. Ani tentokrát nebudou chybět rockové legendy ze všech koutů regionu. Během dlouhého večera se bude nejen hrát, zpívat, tancovat či poslouchat, ale také vzpomínat na muzikanty, kteří už nejsou mezi námi.

 

Nápad na vznik akce Rock Memory of se zrodil v roce 2007 na pláži U Lázničků. „Tehdy jsem se tam seznámil se Standou Holinkou, kytaristou kapely Quercus. Při povídání a vzpomínání přišel onen nápad udělat takový vzpomínkový koncert na kamarády a pojmout jej jako charitu. Tehdy šly peníze z první akce na Dětský domov v Plumlově a dětskou onkologii do Olomouce. Netušili jsme, do čeho jdeme, ale bylo to úžasné,“ zavzpomínal Petr Zlámal z pořádající agentury HIT trade.  

Akce měla od počátku velký ohlas a nadšení všech zúčastněných bylo nemalé. Pořadatelé doufají, že nejinak tomu bude i letos, přestože podobných setkání se nyní již koná více. Tentokrát vše od 17:30 odstartuje kapela ATD a dále se postupně představí skupiny Quercus, Kontakt, Plus a Keks. Připraveny opět budou i autobusové svozy.

Každá kapela během koncertu hraje něco trošku jiného, fanoušci se i díky tomu mají určitě na co těšit. Není přitom jisté, jak dlouho se akce bude ještě pořádat. „Muzikanti, kteří v kapelách hrají, jsou totiž už často dědečkové, ale na rock nezapomněli nikdy,“ upozornil Petr Zlámal, který na závěr poděkoval všem partnerům akce.