Prostory sportovního klubu 1.SK Prostějov mají novou výzdobu. Postaral se o to Jindřich Skácel, bývalý fotbalový brankář a nyní galerista. Ten oddílu věnoval obraz o fotbale, který se svou tematikou hodí nejvíce právě na stadion.

„Autorem je rodák z Mostkovic Milan Kubeš, který je mým vrstevníkem a dlouho se známe, jde o jednoho z mála akademických malířů tady v okolí,“ přiblížil původ obrazu Jindřich Skácel. Dílo už si mohla užít i veřejnost. Plátno bylo slavnostně představeno v muzeu před téměř dvěma lety u příležitosti výstavy Fotbal to je hra.

A nyní už zdobí vnitřní prostory budovy 1.SK Prostějov, konkrétně V.I.P. prostory. „Napadlo mě, že věci trvalé hodnoty musí viset na zdi. Nejsou to ani auta, ani nějaké dresy. Dohodli jsme se tedy s malířem, že do toho půjde. Vyhotovil ho, já vše zafinancoval a teď jsme se rozhodli věnovat jej fotbalistům,“ vzpomíná Jindřich Skácel na dobu, kdy obraz začal vznikat. Nakonec se ho podařilo připravit ke 100 letům fotbalu v Prostějově.

„Je to samozřejmě pěkné gesto od Jindry i od malíře. Já jsem byl mile překvapený. Obraz je moc pěkný,“ přijal dar s poděkováním sportovní ředitel eskáčka Ladislav Dudík.