Vedení Kulturního klubu Duha se domluvilo s devíti majiteli obchodů na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově a ve výlohách jejich prodejen bude brzy instalována ojedinělá výstava fotografií jako vzpomínka na uplynulých deset ročníků Prostějovského kulturního léta. Jak Večerníku prozradila náměstkyně primátora Milada Sokolová, výstava bude mít název Usměj se na sebe!

„S kolegyněmi z Kulturního klubu Duha připravujeme novou výstavu, která bude již velmi brzy rozmístěna v devíti výlohách prodejen přímo na náměstí Tomáše Garrigua Masaryka,“ informovala Večerník Milada Sokolová, náměstkyně primátora Prostějova, v jejíž gesci je kultura ve městě.

A čeho se bude výstava týkat? „Hlavním záměrem je vystavit fotografie návštěvníků deseti ročníků Prostějovského kulturního léta. Chtěli jsme, aby lidé zavzpomínali na minulé ročníky, našli se na vystavených fotografiích a usmáli se na sebe i na lidi kolem. Naším hlavním cílem je totiž přinést dobrou náladu a natěšit se na to dobré, co nás letos v rámci Prostějovského kulturního léta čeká. Výstava ponese název Usměj se na sebe! Úsměv totiž nic nestojí,“ glosovala připravovanou událost Sokolová.