Tak už je to za dveřmi. Slavnostní vernisáž nejvýraznější prostějovské výstavy letošního léta proběhne ve Špalíčku prostějovského muzea už ve čtvrtek 3. června. Kromě jedinečné přehlídky díla jednoho z nejuznávanějších českých výtvarných umělců uplynulého století se můžete těšit i na premiéru dosud nevídané kolekce kvalitních snímků od autorů pevně spjatých s naším regionem. Ta vznikla díky exkluzivní spolupráci organizátorů výstavy s PROSTĚJOVSKÝM Večerníkem.

Aktuálně definitivně uzavíráme celý cyklus, který jsme odstartovali uveřejněním výzvy na posílání vlastních autorských snímků aktů. „S autory i díly, která se objevila ve Večerníku, jsme velice spokojeni. Jsme rádi, že se ze všech dodaných snímků podařilo skutečně umělecky hodnotné věci. Všechny fotografie a texty včetně vzkazů od autorů jsme panu Saudkovi každý týden posílali. Měl z nich pokaždé velkou radost a na oplátku vzkazuje, že se už do Prostějova moc těší. Do našeho města sice pravidelně jezdil na přehlídku Doteky módy, vystavovat však u nás bude vůbec poprvé,“ prozradil nám galerista Jindřich Skácel, který expozici připravuje v úzké spolupráci s prostějovským muzeem, zejména pak s velice zkušenou kurátorkou Kamilou Husaříkovou, za níž stojí pěkná řádka výjimečných expozicí.

Výstava nazvaná Fenomén Saudek, nad níž převzal patronát primátor města František Jura, bude ve Špalíčku prostějovského muzea k vidění od 3. června až do 5. září.