„Dělník je smrtelný, práce je živá!“ Tak zní nejen úryvek z básně Jiřího Wolkera Balada o očích topičových, ale i název jedné z řady výstav Sabiny Knetlové. Mladá sochařka vystavuje ještě do konce května ve druhém patře OC Zlatá brána.

Také se vám nade vše líbí, když v prasklině mezi betonem vyrůstá květina či kus trávy? Pak by vás mohla zaujmout výstava dvou autorů spojených s Fakultou umění Ostravské univerzity.

„Sabina Knetlová je aktuálně studentkou absolventského ročníku ateliéru sochařství. Ve své práci používá nejčastěji beton, který kombinuje s nalezenými materiály. Druhým vystavujícím je asistent ateliéru malby Ivo Sumec zabývající se každodenní realitou a obyčejnými věcmi, jež na sebe nepoutají pozornost za každou cenu,“ představil oba autory kurátor výstavy Mira Macík, který již v současnosti chystá další dva zajímavé projekty.

Tím prvním bude netradiční výstava sochařky Nikoly Emmy Ryšavé nazvaná Holy Garden, která bude od úterý 1. června k vidění v prostějovské botanické zahradě. Tou druhou pak bude již tradiční jubilejní 10. ročník Memoriálu Luďka Mařáka, jenž představí tvorbu Spolku prostějovských fotografů. Vernisáž druhé výstavy je plánována do KK Duha na čtvrtek 17. června.