Nad hlavou hvězdy, před sebou hvězdy. Ty nad vámi září na potemnělé obloze seskupené do různých souhvězdí a ty před vámi poutají vaši pozornost na velkém filmovém plátně. Takový zážitek vám v současnosti může přinést pouze letní kino. To bude po celý nadcházející měsíc červen připraveno na nádvoří prostějovského zámku.

 

Existuje teorie, že bychom se měli rodit s malým množstvím alkoholu v krvi a že mírná podnapilost otevírá naši mysl světu kolem nás, zmenšuje naše problémy a zvyšuje naši kreativitu. Povzbuzeni touto teorií se Martin a jeho tři přátelé, všichni znavení středoškolští učitelé, pustí do experimentu spočívajícího v tom, že si během pracovního dne udržují stálou hladinku. To je hlavní zápletka oceňovaného dánského filmu Chlast. Právě ten nadcházející pátek otevře letošní sezónu letního kina na nádvoří prostějovského zámku.

„Hned první projekci pojmeme slavnostně,“ navnadila ředitelka prostějovského kina Barbora Kucsa Prágerová. Nadcházející sobotu se pak lidé mohou těšit na českou komedii Vlastníci, příští pátek do Prostějova dorazí skutečná filmová klasika v podobě snímku Pulp Fiction: Historky z podsvětí, následovat budou filmy 3Bobule, Rytíři spravedlnosti, Šarlatán, Palm Springs a Poslední aristokratka.