Velkolepá show známých i méně známějších rockových kapel spojená s bohatým občerstvením přilákala na pláž U Vrbiček na plumlovskou přehradu stovky lidí. Sice to uplynulou sobotu odpoledne trvalo o něco déle, než první návštěvníci dorazili v obrovském vedru na přehradu, postupně se ale pláž a hlavně plac pod koncertním pódiem zaplnily více než znamenitě.

A když je kvalitní rocková muzika spojena s možností „pošmáknout“ si na kvalitních burgerech a dalších masových specialitách, a k tomu všemu pivo teče proudem, není co řešit. Při Burger Rock Festu velice pozitivně překvapila revivalová skupina Elán Haná, která byla od legendární bratislavské kapely takřka k nerozeznání! PROSTĚJOVSKÝ Večerník byl už mediálním partnerem akce.

Úvodnímu dílu letní rockové trilogie Rock Maier Fest z dílny umělecké agentury HIT TRADE na rozdíl od minulých let přálo v sobotu počasí. Premiérový Burger Rock Fest byl zahájen oficiálně těsně po půl čtvrté odpoledne, kdy první návštěvníky přivítal moderátor a legenda prostějovské rockové scény Pavel Šubčík. Jako první se na pódiu představila kapela Sláva Bend. V tu dobu už byly otevřeny všechny stánky s bohatým občerstvením, kterým samozřejmě vládly prodejci burgerů všech možných druhů. Ve velkém vedru se ale návštěvníci trousili na pláž U Vrbiček jen velmi pomalu.
„Sice teplota byla přespříliš vysoká, ale český člověk nebude nikdy spokojen, samozřejmě. Naopak po třech letech, kdy nám počasí nepřálo, bylo konečně teplo, a bylo vše super připraveno. Jsem ale rád, že s postupujícím programem buď přicházely, nebo autobusy přijížděly další stovky těch, kterým se akce líbila. Pro všechny bylo také příjemné, že se kromě poslechu rockových kapel a konzumace vynikajícího jídla mohli navíc vykoupat v přehradě. A to až do pozdních nočních hodin,“ řekl Večerníku přímo na místě Petr Zlámal, majitel pořádající agentury HIT TRADE.
Postupně se na pódiu po Sláva Bendu vystřídaly kapely Elán Haná, Suzi Quatro revival, STZ, dále hvězda celého odpoledne legendární prostějovská kapela KEKS a program uzavřela v pozdních nočních hodinách skupina AC/DC revival. „Ano, závěr patřil jedné neznámé formaci, která si skromně říká AC/DC revival Black is Back, samozřejmě odvedla skvělý výkon a její úžasný zpěvák Petr Navrátil byl tou třešinkou na včerejším Burgeru. A hvězdu večera kapelu KEKS, to snad nemusím ani hodnotit. Muzikanti mají úžasnou spolupráci s publikem a koneckonců oni byli tím tahákem letošního Burgeru,“ poznamenal Petr Zlámal, který rovněž jako skvělý hudebník usedl za bicí kapely Suzi Quatro revival. Na otázku Večerníku, jak by hodnotil své vystoupení, odpověděl velice skromně. „Dobrá otázka, ale to nemůžu hodnotit určitě já, minimálně spoluhráči a posluchači, ale při troše skromnosti, nepotrestal jsem se za svůj výkon a ani domácí vězení jsem si po sobotě nedal,“ smál se Petr Zlámal.
Návštěvníky sobotního rockového dne na pláži U Vrbiček nadchla revivalová skupina Elán Haná. Jejich Človečina, Tuláci v podchodoch, Vymyslená a další hity slovenské legendy byly naprosto k nerozeznání od songů v podání Jožo Ráže, Vašo Patejdla či Jána Baláže. „Tak to bylo pro mě hodně velké překvapení, i když jsem tušil, že to bude dobré podle indicií ze zkoušek kapely Elán Haná. Moc mě tato skupina potěšila. Věřím, že bude mít možnost svojí hudbou potěšit také další prostějovské občany na nějaké letní akci v Prostějovském létě. Za mě opravdu velká jednička s hvězdičkou,“ glosoval vystoupení Elánu z Hané hlavní organizátor akce Petr Zlámal, který společně s legendou prostějovské muziky Pavlem Šubčíkem už myslí i na další program v pořadí už 14. ročníku Rock Maier Festu 2021. „Ano, spolupracujeme už řadu desítek let, a to nejen jako spoluhráči muzikanti, ale i jako kamarádi a v minulosti jsme měli i společné podnikání. Připravujeme různé letní akce a podobné veselosti. Takže za sebe musím Pavlovi popřát hodně zdraví a pohody, poněvadž bohužel i on měl letos smolný rok, potýkal se se zdravotními problémy. Věřím, že se ze všeho vylíže a naše spolupráce bude fungovat ještě mnoho let. Samozřejmě bych touto cestou chtěl poděkovat všem účinkujícím a zejména panu Kamilu Řezníčkovi, který se svým týmem odvedl opravdu skvělou práci. Město Prostějov se může pyšnit takovým excelentním zvukařem. Samozřejmě poděkování patří i návštěvníkům dnešní akce, všem našim sponzorům a partnerům a mediálnímu partnerovi všech našich akcí, kterým je již několik let Večerník. Na všechny další lidi se moc těšíme na vzpomínkové akci prostějovských muzikantů Rock Memory Of,“ uzavřel Petr Zlámal, majitel umělecké agentury HIT TRADE, s odkazem na akci 17. července.
PROSTĚJOVSKÝ Večerník na svých webových stránkách zveřejňuje také videozáznam z vystoupení kapely Elán Haná. Porovnejte, zda jejich Človečina je opravdu tak dokonalá, jako kdyby jí zpíval Jožo Ráž!