Obřadní síň a v ní klavír, na němž vyluzovaly jemné dámské ruce romantické, ale i populární melodie. Tak přesně vypadal sobotní klavírní koncert Barbory Dostalíkové v prostorách plumlovského zámku.

Klavíristka s sebou do Plumlova přinesla dobrou náladu, však to také je už její desátý rok vystupování v obřadní síni tamějšího zámku, kam se vždy ráda vrací. „Jsem moc ráda, že jste si v tomto krásném počasí udělali čas a přišli jste si mě poslechnout,“ řekla Barbora Dostalíková na úvod s úsměvem svým posluchačům.
Asi hodinový koncert, který si interpretka sama uváděla, měl dvě části. První tvořily skladby klasické hudby a druhou část koncertu vyplnily skladby populární hudby, například od Adele nebo Jamese Arthura. „Krása a nádhera. Barborko, ty jsi prostě skvost, klenot a anděl,“ prohlásila Kateřina Jenešová ze zámku Plumlov, která předávala hudebnici po vystoupení kytici. „Z tvé nádherné hudby je vždycky teplo u srdce. To se prostě dá poslouchat pořád,“ pěla chválu Jenešová.
Bylo znát, že je umělkyně potěšena a má radost, že se její vstoupení posluchačům líbilo. „Ještě jednou moc děkuji a chtěla bych vás pozvat na podzimní jubileum, kdy tady budu mít výročí deseti let vystupování. Jsem moc ráda, že se tady vytvořila taková tradice a že sem můžu jezdit,“ sdělila dojatě Dostalíková. Za to bych chtěla poděkovat paní Jenešové, která to kdysi takto vymyslela,“ dodala klavíristka.
Celé vystoupení i s přídavkem sklidilo velký potlesk od zhruba dvaceti posluchačů, kteří v sobotu obřadní síň vysokého zámku navštívili. „Přišla jsem si paní Dostalíkovou poslechnout poprvé. Koncert se mi moc líbil. Klasickou hudbu hranou na klavír mám ráda, navíc je to v tak krásných prostorách. Jestli bude i ten podzimní koncert, tak na něj určitě také přijedu,“ řekla návštěvnice Petra, která do obřadního sálu plumlovského zámku zavítala z Prostějova.