Kino METRO 70 už dávno není jen obyčejným místem pro promítání filmů. Pod vedením ředitelky Barbory Kucsa Prágerové žije naplno a nabízí svým příznivcům mnoho dalších příjemných akcí. Tak tomu bylo i v pátek 2. července, kdy byl na programu Chill out s METRO 70.

 

Páteční odpoledne a večer se před prostějovským kinem nesly v rytmu hudby. „Všimli jsme si, že prostor, jenž máme před kinem k dispozici, je díky příkladné péči města o veřejnou zeleň krásný, a že stojí za to ho nejednou využít pro nějakou kulturní akci. Už v uplynulých týdnech jsme si vyzkoušeli, že to má velký potenciál,“ vysvětlila Barbora Kucsa Prágerová, ředitelka kina METRO 70. Venkovním akcím napomáhá i stále přítomná nákaza. „Zájem o exteriérové aktivity je letos z hlediska pandemie větší než kdy jindy. Proto se snažíme vynést veškeré naše akce, co máme, z kina směrem ven. Prostor, který tu je, tomu velmi dobře nahrává,“ nastínila současnou koncepci Kucsa Prágerová.

Na zahrádce „pod neonem“, jak tomu lidé z kina přezdívají, pouštěli hity DJ Kakkaducci a Jak Sen. „Podařilo se nám najít několik velmi dobrých dýdžejů, kteří nám tady pomáhají vytvářet atmosféru. Když je příležitost a termínově se shodneme, tak se snažíme oživovat program kina i těmito hudebními produkcemi. Když je jako dnes navíc krásné počasí, tak je to bezvadné. Myslím si, že to všichni kvitují,“ usmívala se ředitelka.

Návštěvníci si mohli na pecky z DJského pultu zatančit nebo mohli jen tak sedět, poslouchat a odpočívat. Vyhrávala varianta bez tančení, a tak lidé seděli, poslouchali, povídali si a užívali si příjemný pateční večer. K tomu káva, koktejly a další občerstvení velkého výběru z kinokavárny dokreslily teprve tu pravou letní pohodu.