Obřadní síň a v ní klavír, na němž vyluzovaly jemné dámské ruce romantické, ale i populární melodie. Tak přesně vypadal klavírní koncert Barbory Dostalíkové v prostorách plumlovského zámku, který se uskutečnil poslední červnovou sobotu.

Klavíristka s sebou do Plumlova přinesla dobrou náladu, však to také je už její desátý rok vystupování v obřadní síni tamějšího zámku, kam se vždy ráda vrací. „Jsem moc ráda, že jste si v tomto krásném počasí udělali čas a přišli jste si mě poslechnout,“ poděkovala Barbora Dostalíková s úsměvem svým posluchačům.

Asi hodinový koncert, který si interpretka sama uváděla, měl dvě části. První tvořily skladby klasické hudby a druhou část koncertu vyplnily skladby populární hudby, například od Adele nebo Jamese Arthura. „Krása a nádhera. Barborko, ty jsi prostě skvost, klenot a anděl,“ prohlásila Kateřina Jenešová ze zámku Plumlov, která předávala hudebnici po vystoupení kytici. „Z tvé nádherné hudby je vždycky teplo u srdce. To se prostě dá poslouchat pořád,“ pěla chválu Jenešová.

Bylo znát, že je umělkyně potěšena a má radost, jak se její vstoupení posluchačům líbilo. „Ještě jednou moc děkuji a chtěla bych vás pozvat na podzimní jubileum, kdy tady budu mít výročí deseti let vystupování. Jsem moc ráda, že se tady vytvořila taková tradice a že sem můžu jezdit,“ sdělila dojatě Dostalíková. „Za to bych chtěla poděkovat Kateřině Jenešové, která to kdysi takto vymyslela,“ dodala klavíristka.

Celé vystoupení i s přídavkem sklidilo velký potlesk od zhruba dvaceti posluchačů, kteří obřadní síň vysokého zámku navštívili. „Přišla jsem si Barboru Dostalíkovou poslechnout poprvé. Koncert se mi moc líbil. Klasickou hudbu hranou na klavír mám ráda, navíc je to v tak krásných prostorách. Jestli bude i ten podzimní koncert, tak na něj určitě také přijedu,“ svěřila se Večerníku návštěvnice Petra, která do obřadního sálu plumlovského zámku zavítala z Prostějova.