Známý prostějovský vtipálek, kreslíř, karikaturista a vydavatel znovu uspěl na nedávném Festivalu kresleného humoru ve Františkových Lázních. Ve velmi tvrdé konkurenci humoristů z celého světa obhájil v soutěži loňské třetí místo.

Hlavní program letošního Festivalu kresleného humoru ve Františkových Lázních proběhl ve dnech 9. a 10. července a tématem byla historie. „Konkurence kreslířů je zde rok od roku větší a větší. Letos se festivalu zúčastnilo 368 autorů z 54 zemí světa. Porota vybírala z celkem 968 kreslených vtipů,“ řekl Večerníku Jan Tatarka, který letos na festivalu v lázeňském městě obhajoval loňskou bronzovou příčku. A podařilo se! „Naše práce hodnotila mezinárodní porota. Jsem rád, že jsem se mohl opět zúčastnit této akce a v takové obrovské konkurenci světových tvůrců se umístit znovu na třetím místě,“ komentoval svůj úspěch Jan Tatarka, načež vzápětí Večerníku poslal kreslený vtip, který letos festivalová porota vyhodnotila jako třetí nejlepší.

Dlužno ještě dodat, že výstava kresleného humoru Klubu Kreslířů a Humoristů bude od 31. července instalována i v kempu Žralok v Plumlově. Budeme se na všechny návštěvníky těšit,“ vzkazuje Jan Tatarka.