Světlé, tmavé nebo třeba řezané? Všechno máme! Pivní slavnosti v Čechách pod Kosířem nenadchly snad jen abstinenty brojící proti alkoholu. Právě toho ale bylo uplynulou sobotu pod horou dost a dost. Akce totiž nabídla hned třicet druhů piv. A na své si přišli opravdu všichni včetně řidičů, i když v hlavní řadě stánků s pípami se dívali na abstinující trochu se soucitem.

Nezapomnělo se ale ani na děti, kromě limonád a mnoha dobrot se nešetřilo aktivitami. Lákala jak obří skluzavka, tak obří nafukovací šipky. Hitem dne ale byla malá požárnická káď s hadicí a stříkáním na cíl. Nebylo divu, při velmi horkém dni.

Spokojení byli zkrátka všichni. „Chodívám sem každý rok, je to tu moc fajn. Piva jsem ještě ale moc nezkoušel,“ poznamenal Jan Poledna. Návštěvníky pak čekaly ještě dvě kapely nebo také pivní soutěže. „Ty ale asi vynechám, byl jsem pověřen hlídáním,“ smál se Jan Poledna. Mnozí jiní ale možnosti využili. A zpříjemnili si tak pobyt. „Myslím si, že si to všichni užili, zvlášť po tom koronaviru. A podle ohlasů panovala spokojenost. Vytočilo se navíc snad dvacet beček. Možná i víc,“ poznamenal za pořadatele zjevně potěšený František Střída. Tak zase za rok!