Tento týden se mají fanoušci kvalitní muziky a písniček rozhodně na co těšit. V rámci Prostějovského léta budou k vidění hned dvě vystoupení. Ve středu nabízí organizátoři koncert skupiny Laura a její tygři, o den později se diváci budou moci zaposlouchat do operních a muzikálových písní z Fantoma opery.

Už tuto středu 11. srpna se na pódiu na prostějovském náměstí T. G. Masaryka představí od 18.00 hodin předkapela Bezsoucitu a o dvě hodiny později nabídne Prostějovské léto fenomenální skupinu Laura a její tygři. „Černé kravaty, černé brýle, černé kalhoty a bílé košile! To je skvělá vizáž této kapely, která je umocněna charismatem a báječnými písněmi. Jistě chápete, že není možné nemít tuto kapelu v balíčku Prostějovského kulturního léta,“ culila se Milada Sokolová, náměstkyně primátora Prostějova, která má ve své gesci kulturu ve městě.

Následovat bude čtvrteční Fantom opery. „Během čtvrtečního večera zazní písně z muzikálu Fantom opery i Fantom opery II, které prozatím české publikum vůbec nezná. Na pódiu před radnicí se ukážou hlavní představitelé české verze tohoto muzikálu Monika Sommerová, Radim Schwab a Tomáš Vaněk. Kromě těchto písní zazní i hlavní a známé písně z jiných muzikálů,“ popisuje Milada Sokolová, která je přesvědčena, že i muzikálové písně budou mít kladnou odezvu u prostějovského publika. „Z minulých akcí Prostějovského kulturního léta můžeme zcela jednoznačně říci, že Prostějované mají tento styl hudby velmi rádi. Proto jim jej nabízíme každým rokem,“ říká náměstkyně primátora s dodatkem, že během středečního i čtvrtečního večera budou muset diváci dodržovat stále platná protiepidemická opatření. „Všichni organizátoři musí dodržovat vládní opatření, tudíž ani my nebudeme výjimkou. V sektorech se potkáme s lidmi, kteří tato vládní opatření splňují,“ uzavřela Milada Sokolová. (mik)