Mnohé z hudebních fanoušků nepříjemně zaskočila zpráva o tom, že ani napodruhé do města nedorazí zpěvačka Hana Zagorová, která stále bojuje se zdravotními problémy v souvislosti s prodělaným covidem. Přesto ani poslední srpnový čtvrtek nezůstane náměstí T. G. Masaryka pusté. V rámci seriálu Prostějovské léto si přijdou na své příznivci legendární britské skupiny.

Místo Hany Zagorové vystoupí ve čtvrtek 26. srpna slovenská revivalová kapela imitující Beatles.  „The Backwards je známa svým smyslem pro detail, za což si vysloužila první místo na nejprestižnějším festivalu Beatles revivalů na světě New York Beatlefest v roce 1998 a v roce 2003, když svůj titul přijeli obhájit. Ocenění získali jak za nejlepší zvuk, tak i za nejlepší image,“ představila kapelu Milada Sokolová, náměstkyně prostějovského primátora.

The Backwards nepřijedou do Prostějova poprvé, už před čtyřmi lety skupina vystoupila v Městském divadle. „Mimo to je známá jak v Evropě, tak i ve Spojených státech, kde odehrála koncerty v největších městech třiadvaceti států,“ přidala Anna Kajlíková, referentka vnějších vztahů prostějovského magistrátu.

 

 

32 pv leto