Prostějov není nudné město! Lze v něm objevit tisíce různých zákoutí, na něž se dá podívat milionem různých způsobů. Jasně to dokazuje i stále se rozrůstající městská sbírka, do níž aktuálně přibydou tři obrazy s motivem našeho města. Jeden z nich vytvořil talentovaný žák slavného expresionisty Oskara Kokoschky.

Díla ze své sbírky, která dlouho ležela ukryta zrakům veřejnosti, již město nějaký čas vystavuje v zámecké galerii na Pernštýnském náměstí. „Věříme, že nákup dalších děl, tentokrát obrazů, ocení milovníci umění a přijdou se na ně podívat,“ vzkazuje primátor statutárního města Prostějova František Jura.
Nákup dalších děl do sbírek radním doporučili členové Komise pro nákup uměleckých děl při svém jednání na konci měsíce ledna 2020. Jejich celková hodnota je 118 000 korun. „Pořízení uměleckých děl se bude financovat z rozpočtu města Prostějova,“ doplnil náměstek primátora Jan Krchňavý.
Jednoznačně nejvýraznějším obrazem v celém triu je expresivní dílo zachycující pohled na prostějovský kostel a muzeum. Jeho autorem je rakouský malíř Franz Widmar, jehož ve Vídni učil slavný Oskar Kokoschka.