Nejznámější dílo českého historika, právníka, spisovatele, básníka a překladatele Karla Jaromíra Erbena uvede ve středu v podvečer Městské divadlo v Prostějově. Sbírka veršovaných balad Kytice patří k největším dílům české poezie a literatury. Na souhrn obrazů a příběhů se mohou návštěvníci těšit v podání Pražského komorního baletu, který za tuto inscenaci převzal nejedno ocenění.

 

Scénář, choreografie i režie úspěšného baletního představení pocházejí z dílny Petra Zusky, který získal ocenění celostátní přehlídky BALET 2019 v kategorii nejlepší choreografie. Autorem symfonické hudby je multitalentovaný umělec Ondřej Brousek. Na prknech prostějovského divadla se představí tanečníci Pražského komorního baletu, studenti Tanečního centra Praha, konzervatoře-gymnázia a hosté. V titulní roli se mohou diváci těšit na Dominika Vodičku, jenž díky této roli získal cenu Thálie 2019 za nejlepší mužský výkon v kategorii Tanec a pohybové divadlo 2019. Ve stejném roce se stal také vítězem populární taneční soutěže StarDance.

Kytice obsahuje třináct balad, které jsou prolnuty různými druhy nálad a povětšinou končí tragicky. I přes jejich nešťastné konce je ale na dílo nahlíženo pozitivně, poukazuje na hodnotu mezilidských vztahů. O tom, že Erbenova Kytice patří k českým pokladům, se tak nyní budou moci přesvědčit i návštěvníci prostějovského divadla.

Představení je uvedeno v náhradním termínu v rámci předplatného skupiny 5P ze sezóny 2019/2020 a momentálně probíhá také doprodej posledních volných míst. 

 

KDY: STŘEDA 12. LEDNA 2022, 19:00 HODIN

KDE: MĚSTSKÉ DIVADLO PROSTĚJOV, VOJÁČKOVO NÁM. 1, PROSTĚJOV