Středeční večer patřil na zámku v Konici hudbě, kde se představil stále teprve osmnáctiletý nadějný český klavírista a držitel několika prestižních ocenění Jan Čmejla, který předvedl posluchačům své umění.

Koncertní sál zaplnili převážně příznivci vážné hudby nejen z řad dospělých, ale i žáků základní umělecké školy. Jako předskokan vystoupil Viktor Skýpala a všichni posluchači odcházeli domů plni příjemných dojmů. Organizátoři akce z Kruhu přátel hudby tak pro své příznivce tímto vystoupením odstartovali letošní rok a v únoru se mohou posluchači těšit na další akce.

Jako první před posluchači vystoupil Viktor Skýpala ze základní umělecké školy Žerotín Olomouc ze třídy Hany Švajdové a připravil si pro posluchače program, se kterým se účastnil talentových zkoušek na konzervatoř, a publikum nadchl.

Po vydařeném úvodu už před posluchače předstoupila hlavní hvězda středečního programu Jan Čmejla, jehož program sestával z průřezu stylových období od klasicismu až po romantismus. Nechyběly tak ukázky z tvorby Ludwiga van Beethovena, Frederika Chopina, Alexandra Skrjabina či Roberta Schumanna. Vystoupením předvedl publiku své schopnosti, díky kterým získal také řadu ocenění nejen v českých, ale i mezinárodních soutěžích. Brilantně zvládal technicky náročné skladby, čímž ohromil všechny přítomné. „Jsem ráda, že se mi podařilo tohoto mladého umělce do Konice pozvat, věřím, že o něm ještě mnohé uslyšíme a že jednou budu moc pyšná, že tento talentovaný klavírista u nás hrál,“ prozradila předsedkyně Kruhu přátel hudby v Konici Ludmila Kopečná Nedomanská.

Na závěr koncertu přišlo také poděkování oběma umělcům za jejich krásné vystoupení a poděkování všem partnerům i příznivcům za finanční podporu i účast. Tímto koncertem tak odstartoval letošní program Kruhu přátel hudby, který bude pokračovat už v první polovině února. „Na další koncert, jenž se bude konat ve středu 9. února, bych ráda všechny srdečně pozvala. Tentokrát se budou moci posluchači těšit na kytarový recitál v podání Michala Svobody,“ doplnila předsedkyně.