Velmi brzy čeká příznivce divadla, zejména pak Divadla Point, další lahůdka. Herci totiž nacvičují novou hru, kterou uvedou na jaře. Jde o hru Britney Goes To Heaven od českého tvůrce Petra Kolečka. A jak jinak, jedná se o komedii. „Nechci mluvit o hvězdách. Protože obsazení je komorní, postav tam není mnoho. Hvězdami jsou všichni zúčastnění. Režii má Kuba Hyndrich a pozvali jsme na premiéru i autora hry Petra Kolečka.

 

U něj samozřejmě nevíme, zda přijede, nebo ne,“ prozradil principál divadla Aleš Procházka. Ten se tentokrát na jevišti nezapojí. „V této inscenaci jsem já osobně zapojený jen jako principál, který dění pouze zpovzdálí sleduje. Takže já jen můžu popřát všem, aby zlomili vaz a držet jim palce,“ usmívá se Procházka.

Datum premiéry ještě nebylo uveřejněné. Nicméně v Pointu odpočítávají poslední týdny. A těší se, i když taky trochu bojí. „Samozřejmě obavy z koronaviru máme. Ale vždycky říkám, že štěstí přeje připraveným. Pokud se bude plošně zavírat, nebo nebudeme moct hrát, nebudeme v tom sami, budou na tom všichni stejně. Herci už jsou ale na to strašně natěšení, a pak je to takové zklamání. Nicméně se to už několikrát stalo, jsme ve střehu,“ uvedl Aleš Procházka. V případě uzávěry se hra nebude hrát po síti, za nepřítomnosti diváků. „Určitě on-line premiéra nebude. On-line vysílání bylo po určitou dobu nějakým řešením. Ale je to věc spíše bolestivá pro divadelní herce,“ vysvětlil Aleš Procházka. Scénář, kdy on-line Point zakončoval jednu ze sezón, se tak opakovat nebude.