Mírně za očekáváním se po podzimní části pohybují v Klenovicích. Mužstvo patří dlouhodobě mezi lepší polovinu skupiny „A“ I.B třídy Olomouckého KFS. Po polovině soutěžního ročníku 2021/2022 ji na sedmé příčce s vyrovnanou bilancí vítězství a porážek uzavírají. Klenovický podzim by se dal celkově rozdělit na dvě poloviny. Úvodní byla velmi dobrá, v té druhé ale následoval postupný sešup, který už se nepodařilo zastavit. Kouč Vladimír Horák (na snímku) věří, že do jarní části se mužstvo svědomitě připraví a vyrovnanou tabulkou se posune vzhůru.

 

Do poloviny září mohli být v Klenovicích spokojení. Mužstvo pravidelně bodovalo a dařilo se sbírat body doma i venku. Po vítězství ve Vrchoslavicích ale přišel zlom a začala série porážek. „První část podzimu byla dobrá, dařilo se nám herně i výsledkově. Sice jsme dostávali hodně branek, ale zase jsme jich dokázali obvykle vstřelit víc než soupeř. Postupně byly naše výkony stále horší. Přestali jsme téměř trénovat, protože jsme se nemohli sejít, a to se zkrátka hned projevilo. Sedmé místo odpovídá tomu, co jsme předváděli, určitě to mohlo být lepší,“ prozradil kouč Klenovic Vladimír Horák.

S výkony směrem dopředu je kouč spokojený, trápí jej ale hra defenzivy, kde cítí, že inkasovaných branek je opravdu hodně. Za hlavní důvod považuje pravidelné rotace na defenzivních postech. „Dostali jsme přes třicet branek, což je opravdu hodně. Na to se musíme zaměřit. Často jsme i naše jednoznačné vedení zbytečně zdramatizovali a byly z toho celkem divoké výsledky. Těžko se však hledá určitý viník, protože téměř každý týden hrála obrana v jiném složení. Na tomto postu je důležité mít sehrané hráče,“ doplnil Horák.

Nyní se zahájili zimní přípravu, ve které využijí zdejších podmínek a okoření ji čtyřmi přátelskými zápasy. „Určitě se budeme připravovat v domácím zázemí. Máme tu halu, umělou trávu i trasy na běhání, takže zde najdeme všechno, co potřebujeme. Pevně věřím, že se po konci podzimu začneme zase scházet v adekvátním počtu a na jarní část se připravíme tak, abychom se tabulkou posunuli směrem nahoru,“ doplnil lodivod, který také potvrdil, že před startem jarní části by je měly čekat čtyři zápasy. Konkrétně Plumlov, rezerva Kralic, Určice a Brodek u Prostějova.

K případným změnám v kádru jsou zatím v Klenovicích opatrní. „Nějaké dva příchody se snažíme nyní řešit, ale zatím to není nic stoprocentního, takže o tom ještě mluvit nebudu, ale určitě bych uvítal, pokud by se nám podařilo mužstvo alespoň částečně doplnit. A k tomu doufám, že nám přes zimní přestávku nikdo neodejde,“ dodal trenér Vladimír Horák.