Tento sympaťák nedostal nic zadarmo! Přesto se díky svým schopnostem i kamarádskému přístupu dokázal výrazně prosadit v branži, kde panuje opravdu silná konkurence. Dvaatřicetiletý Ondřej Kudyn po absolvování Gymnázia Jiřího Wolkera našel práci v prostějovské továrně, ve volnu se věnoval natáčení hudebních klipů, a to zejména pro zdješího rappera Dounyho, s nímž jej pojí dlouholeté přátelství.

Časem však navázal spolupráci s kapelou Mirai a rozhodl se odejít do Prahy. Aktuálně už má za sebou mimo jiné neuvěřitelných deset videí vytvořených právě ve spolupráci s populárním zpěvákem Miraiem Navrátilem. Největší úspěch však momentálně sklízí jeho novinka Tělo vytvořená na píseň Evy Farné, která po vítězství v soutěži Evropa 2 pronikla v kategorii Klip roku do finálové trojice prestižních Cen Anděl!

* Práce režiséra hudebních klipů je spojena s častým cestováním. Dá se říci, s kým a kde všude jste v uplynulém roce točil?

„Ano, vlastně se stala v mém životě taková věc, že mě začaly živit dva moje koníčky. Využil jsem rozmanitosti krajiny i architektury různých kultur a místo stavění kulis ve studiu jsem začal točit videoklipy po světě. Korona to trochu zbrzdila, ale hned, jak to šlo, tak jsem zase letěl. Za poslední půlrok jsem využil Kanárské ostrovy s Benem Cristovao a Lenny, což jsou moji dva oblíbení čeští interpreti. A pak jsme točili v Itálii a Švýcarsku s kapelou Mirai a Pauliem Garandem, se kterými už mám natočeno několik singlů. Můžu říct, že jsme dobří kamarádi.“

* V polovině letošního února byl zveřejněn právě klip k písni Vedle tebe usínám od kapely Mirai, se kterou dlouhodobě spolupracujete. Natáčení se zúčastnilo poměrně hodně známých lidí včetně písničkáře Pokáče. S kým byla největší legrace? 

„To byla slušná jízda, protože jsme měli na každou osobnost jen půl hodiny. (úsměv) S Miraiem Navrátilem jsme to připravovali víc jak měsíc. Největší sranda byla asi právě s Miraiem, protože se v podstatě musel naladit během pěti minut na každou osobnost, ať už to byla svůdná Iva Kubelková, nebo farářka Martina V. Kopecká. Ale největší party tam určitě rozjel Zdena Godla.“ (směje se)

* Klip je zajímavý tím, že byl natáčen v jedné jediné posteli. Kde se vám osobně spalo nejlépe?

„Asi na pláži na Tenerife, kterou jsme po natáčení s Benem Cristovao s kamarádem procestovali a spali různě po venku.“