Anetu Křížovou znáte coby redaktorku Servisu pro ženy a patronku seriálu PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku PROMĚNA IMAGE. Čtenáři mohli číst její články z kultury, tematických stran, různé rozhovory, články z příloh, ale konkrétně o ní nevědí vlastně nic. U příležitosti desetiletého výročí jejího působení v nejčtenějším regionálním periodiku jsme se tuto slečnu rozhodli vyzpovídat.

 

* Čtenáři vás osobně neznají, zkuste nám říct, jaká je Aneta Křížová?

„To je otázka na tělo a lépe by asi odpovědělo mé nejbližší okolí. (úsměv) Nicméně jsem divoká, ale zároveň klidná, jsem silná i křehká. Bývám na sebe tvrdá a náročná, a to stejné vyžaduji od svého okolí, což není dobré, takže pracuji na tom, abych k sobě byla laskavá. Mám ráda výzvy, férové jednání, nesnáším faleš, lži, posuzování, manipulaci a sociální sítě, ale to všechno do života patří a respektuji, že si tuhle cestu někdo zvolí. Mám ráda všechny své práce, protože jsem je vždy brala jako zábavu a možnost realizace. Miluji koncerty, přírodu, Formule 1, seriál Gilmorova děvčata, Akta X, Matrix, avokádo, prošuto, kozí sýr, olivy, tanec, svoji rodinu, přátele a učím se mít ráda sama sebe, a to je asi největší dřina.“ (smích)

* Ve vaší rubrice se často věnujete tématům, jako je alternativní medicína, duchovno apod. Jak tedy žijete vy? Podle nějakého návodu a knížek?

„Ne, to přeci ani nejde, ale snažím se nebýt obětí stresu, nátlaku, negativních myšlenek, manipulace a jedů, které jsou všude kolem nás. A ať si to každý vyloží, jak chce. Myslím, že mám dobrou intuici. Věřím ve vyšší vedení a také v to, že vše je tak, jak má být. Hlavně pak, že vše má svůj čas, to mám na paměti opravdu neustále, jen je někdy těžké se s některými věcmi ztotožnit, ale o tom to je, proto tady všichni jsme. Uvědomit, přijmout a pochopit, i když je to někdy těžké. Snažím se poučit a jít s radostí a lehkostí dál...“ (úsměv)

* A žije se vám takto dobře?

„Co je to dobře? (úsměv) Řekla bych to následovně, snažím se dělat řadu věcí tak, aby se mi žilo dobře. Víte, řekla jsem si, že už si nenechám nikým ani ničím kazit ani radost, ani zdraví, včetně mě samé. Vlastní myšlenky, vzorce a postoje kolikrát ubližují víc než cokoliv jiného. Nemoci beru jako dar a bohatství k pochopení mnoha věcí. Každý den žiji s vědomím toho, že se nebude opakovat, proto se snažím dělat vše a chovat se tak, jak to nejlépe jde. Dále nebýt na sebe tolik přísná a nehnat se zbytečně za něčím, co ve skutečnosti není pro život podstatné. Ale jak už jsem říkala, někdy je to ale hodně těžký boj. (smích) Poučuji se z toho, co mi přichází do cesty, vnímám, že i špatné věci, nejsou špatné a dějí se z nějakého vyššího důvodu. Každý den se směji, dělám si něčím radost, snažím se potěšit, mít klid, poskytovat vědomé pohledy na věci tam, kde je to potřeba. A jsem vděčná za to, čeho se mi dostává.“

* Jste ve Večerníku již deset let, to je dlouhá doba. Pořád vás práce redaktorky baví?

„Baví mě všechny práce, které dělám, jinak bych je nedělala. A ačkoliv je práce v novinách na jednu stranu atraktivní, tak je to řehole. (pousměje se) Je to dřina, člověk na ní rozhodně nezbohatne, ale beru to tak, že mám jedinečnou možnost mluvit k lidem, dělat radost, poskytnout rady, naděje, názor nebo pohled na skutečnost právě prostřednictvím této strany nebo seriálu PROMĚNA IMAGE, které mám na starost. Dnes jsem vlastně poprvé v roli, kdy v novinách odpovídám a nekladu otázky, což je pro mě netradiční pocit. (smích) Děkuji za tuto možnost a za to, že jste se mnou již tolik let.“

 

Narozeninový díl tematické strany PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku SERVIS PRO ŽENY můžete najít v tištěném vydání z pondělí 26.