Chyběl kousek a David Jurásek (na snímku) si mohl zapsat další vstřelenou branku. Nebyla by to náhoda. Mladý krajní záložník se během probíhající sezóny extrémně zlepšil a kromě toho, že ukazuje stále větší herní kvality, je na něm taky znát, že si čím dál více věří. Na hřišti si víc dovolí, což potvrdil i proti Třinci, kdy v technických soubojích opakovaně předčil soupeře, jednou zamotal hlavy dokonce dvěma naráz. A právě křídelní šikula byl hostem pozápasového rozhovoru pro Večerník.

 

 

* Máte za sebou utkání s Třincem. Ten není zrovna mezi lídry soutěže, přesto to byl ale asi těžký mač...

„Určitě to byl těžký zápas, protože Třinec hraje spíše vespodu. Snaží se o body, aby se nemusel rvát o sestup až do posledního kole. My samozřejmě chtěli taky brát body. Bylo to náročné utkání, ostatně jako každý jiné, který jsme odehráli.“ (pousměje se)

* V nohách jste měli zápasy s Líšní a s Hradcem Králové. Podobal se podle vás způsob hry Třince některému z těchto soupeřů?

„Hrál dost podobně jako Líšeň. Hráči čekali na nás vzadu, byli tam v pěti zalezlí. Vyčkávali, co uděláme. Přišli na nás zkrátka s dost podobnou taktikou jako Líšeň.

* To vám ale na druhou stranu dalo možnost kombinovat.

„Určitě ano, to souhlasím.“

* Měl jste v prvním poločase hodně šancí včetně přímého kopu. Co chybělo ke vstřelení branky?

„U toho přímého kopu trošku štěstíčka... Brankář ho naopak měl, dosáhl na to, vytáhl to nad břevno a následně na roh. Měl tam tedy trochu štěstí. Já jsem ale hlavně spokojený, že se vyhrálo. To je důležité pro tým a je naopak méně důležité, zda jsem dal gól já, nebo někdo jiný.“

* Honza Koudelka se konečně střelecky prosadil. Byla gratulace a příspěvek do kasy?

„Nejsem pokladník, to tedy na starost nemám. Věřím ale, že něco do kasy přidá.“ (směje se)

* Ze zápasu jste odešel už po poločase. Co vedlo ke střídání?

„Měl jsem lehké zdravotní problémy, hrál jsem s nějakou migrénou, možná lehčí virózou. Domlouval jsem se tedy s trenérem Šustrem o poločase, aby mě kdyžtak sundal, kdyby to nebylo dobrý. Ukázalo se to jako správný tah. Tom Zlatohlávek šel místo mě a dal gól. Takže to vyšlo skvěle.“

* Na závěr ročníku vás čeká zápas doma s Varnsdorfem a poté derniéra v Blansku. Asi jste si oddechli, že už vás nečekají dlouhé výjezdy?

„Určitě fajn, že zase jednou nemusíme nikam daleko. (úsměv) Ještě to chce šest bodů!“