Nabité léto prožívá volejbalistka VK Prostějov Karolína Fričová (na snímku). Během uplynulého bloku reprezentačních akcí byla pevnou součástí národního výběru žen Slovenska, teď se snaží zdárně dokončit další ročník studia na vysoké škole. A pokud se znovu dostane do nominace, čeká jednadvacetiletou smečařku v srpnu mistrovství Evropy.

* Po týmově nepříliš povedené sezóně 2020/21 jste se těšila do reprezentace na nový impuls a pozitivní zážitky. Nakolik byly zatím naplněny vaše představy?

„Musím říct, že nadmíru. Moc mě potěšilo, že jsem se dostala do užší nominace. A ještě větší radost mi pak udělal zápasový prostor, který mi trenér dal. Po pravdě jsem nečekala, že odehraju tolik utkání včetně několika v základní sestavě. A navíc se nám dařilo i týmově, což je vždycky nejdůležitější. Takže celkově super.“

* Nejprve jste z kvalifikace přesvědčivě postoupily na evropský šampionát. Úspěch pro Slovensku, či vzhledem k úrovni protivníků splněná povinnost?

„Každý postup na vrcholný turnaj je úspěchem, proto určitě velká spokojenost. V naší skupině jsme asi byly favoritkami, ale ne vždy se povede tuhle roli potvrdit, někdy to bývá tím těžší. My jsme ale bez nějakých velkých problémů zvládly postoupit z prvního místa a ukázaly, že Slovensko má kvalitní mančaft.“