Zkušeností na rozdávání má nový asistent trenéra prostějovských fotbalistů Michal Šmarda (na snímku). Ve své kariéře již působil na lavičce v Hradci Králové, Jihlavě, Slovácku, Zbrojovce nebo i pražské Spartě. Nyní jej v tandemu s Danielem Šmejkalem čeká další výzva: udržet Prostějov v horní půlce tabulky F:NL. Padesátiletého kouče a někdejšího prvoligového hráče jsme se ptali na to, co jej na možnosti trénovat v Prostějově zaujalo nebo na očekávání.

* Před pár dny jste přijal nabídku na trénování „A“ týmu Prostějova. Čím vás zaujala?

„Myslím si, že je to stabilní klub ze druhé ligy, s dobrým zázemím a týmem, který má svou kvalitu. A zadruhé je to trenérská nabídka. Trenéřina mě baví, tak to šlo jedno s druhým.“ (zasměje se)

* Zůstaňme u té kvality. Vedení prostějovského klubu hovoří o lepší polovině tabulky, nejlépe o umístění do pátého místa. Jaká je vaše představa?

„Tyhle předsezónní cíle jsou jedna věc, ale pak samozřejmě v průběhu sezóny jsou různé věci, které do toho zasáhnou. My jsme tady jen krátce. Soustředíme se tedy na nejbližší zápasy. Půjdeme utkání od utkání, na konci sezóny se to sečte a uvidíme, co z toho vzejde.“