Počet pacientů s covid-19 v prostějovské nemocnici za poslední týden vzrostl. Oproti minulému týdnu přibylo 10 pacientů a aktuálně tak zdravotníci pečují o 29 případů. 5 pacientů je ve vážném stavu a 3 z nich potřebují umělou plicní ventilaci. Nadále pak klesá zájem o očkování a procentuální pozitivita prováděných testů stoupla na rovnou polovinu.

„Počet pacientů v nemocnicích AGEL Středomoravské nemocniční se během tohoto týdne navýšil na celkový počet 66. Nejvíce jich je hospitalizováno v prostějovské nemocnici, ve které se zdravotníci starají o devětadvacet pacientů, ve vážném stavu je pět osob, z toho tři na umělé plicní ventilaci,“ prozradil Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti AGEL, pod níž nemocnice v Prostějově spadá.

Největší nápor je i nadále ohledně PCR testování, v tomto směru opět vzrostl celkový počet provedených testů i jejich procentuální pozitivita. Jen prostějovská nemocnice nyní vykazuje až 500 odběrů denně. „Počet provedených testů v AGEL Středomoravské nemocniční znovu vzrostl. Bylo provedeno více než 5 200 testů a jejich pozitivita dosáhla hranice 50 procent,“ doplnil Knesl. Nadále se projevuje úbytek zájmu o vakcinaci, její vytíženost naopak klesá. 

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 14. února