Zatímco počty nově pozitivně testovaných osob na covid-19 se v Olomouckém kraji úspěšně snižují, opačné starosti mají aktuálně v prostějovské nemocnici. Tady se kupodivu navyšuje počet hospitalizovaných pacientů, kteří kvůli nákaze koronavirem potřebují lékařskou péči.

„Počet pacientů s covid-19 se během uplynulého týdne v Nemocnici AGEL Prostějov opět navýšil. Zatímco v pondělí 14. února naši zdravotníci pečovali o 30 pacientů, aktuálně v pátek 18. února  již máme hospitalizováno 36 nemocných. Zároveň stoupl také počet pacientů vyžadujících intenzivní péči. Ve vážném stavu je nyní šest osob, z toho čtyři jsou na umělé plicní ventilaci v péči lékařů na jednotce intenzivní péče,“ sdělil Večerníku v aktuální informace Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Na druhé straně podle jeho slov neklesá zájem o testování formou PCR. „V prostějovské nemocnici je stále vysoký. Zdravotníci v těchto dnech provedou až 250 odběrů a odběrové místo zůstává otevřeno i během neděle,“ prozradil mluvčí prostějovské nemocnice.,

Večerník ještě přeptal na situaci ohledně zájmu občanů o očkování? „V posledních týdnech klesá, do očkovacího centra přicházejí teď zejména zájemci o posilující dávku,“ konstatoval Knesl.

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 21. února