PROSTĚJOV Do Olomouckého kraje dorazila se značným zpožděním tolik očekávaná vakcína proti onemocnění covid-19. Zatímco ve Fakultní nemocnici Olomouc se první občané nechávají očkovat už od Silvestra, Prostějované museli vydržet do dnešního dne, tj. pondělí 4. ledna.

„Ve středu 30. prosince dorazila do Fakultní nemocnice první zásilka vakcín proti onemocnění covid-19. Část obdržených dávek je předávána dalším zdravotnickým zařízením v Olomouckém kraji, část je již využívána pro očkování přímo ve Fakultní nemocnici Olomouc. To bylo zahájeno 31. prosince pomocí dvou mobilních týmů u prioritní skupiny zdravotníků, kteří se v první linii věnují péči o covid pozitivní pacienty,“ uvedl mluvčí olomoucké Fakultní nemocnice Adam Fritscher s tím, že právě na Nový rok olomoucká nemocnice jako centrální distributor začala vakcíny rozesílat do ostatních zdravotnických zařízení v kraji, tedy včetně prostějovské nemocnice.

„Zatím mohu jen sdělit, že během uplynulého víkendu jsme obdrželi první stovky dávek očkovacích vakcín proti covidu a v pondělí čtvrtého ledna zahájíme vlastní očkování,“ sdělila Večerníku Radka Miloševská, tisková mluvčí společnosti Agel provozující prostějovskou nemocnici.

 

Aktuální zpravodajství čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 4. ledna