Kdo si počká, tak se přece jen dočká! Bezmála měsíc trvalo než se v souvislosti s vakcinací proti onemocnění covid-19 podařilo najít volné očkovací místo pro seniora nad 80 let.

Jako první se měli v ČR očkovat zdravotníci a lidé nad 80 let. Zatímco personál nemocnice a senioři v domovech jsou již obvykle naočkovaní, pro ty ostatní to často neplatí. Svědčí o tom mimo jiné zkušenost jednoho ze čtenářů Večerníku. „Svého tatínka, který měl loni v březnu osmdesát let, jsem do registračního systému ministerstva zdravotnictví přihlásil ve čtvrtek 28. ledna. Jako preferované registrační místo jsem zvolil prostějovskou nemocnici. Od té doby se dlouhé týdny nic nedělo,“ popsal vlastní zkušenost muž, jehož totožnost je redakci známa.

Na druhou SMS zprávu s kódem umožňujícím objednání na konkrétní termín čekal až do uplynulého týdne. „Nejprve mi od krajské koordinátorky přišla informace o tom, že bychom mohli pro očkování využít Fakultní nemocnici Olomouc či Vojenskou nemocnici Olomouc. Řekl jsem si, že když už jsme čekali tak dlouho, tak nás pár dní snad ještě nezabije. A skutečně: v úterý 23. února přišla zpráva, že prostějovská nemocnice má volné termíny. Mohli jsme si i vybírat! Zároveň byl automaticky zvolen druhý termín na přeočkování. Sice jsme si docela počkali, ale ve finále jsme rádi, že na nás úplně nezapomněli,“ uzavřel svoji zkušenost čtenář.

Tak, ať to dobře dopadne!