Vláda nařídila povinné testování zaměstnanců větších firem. Od středy 3. března platí povinnost pro podniky, kde pracuje více jak 250 lidí, od pátku 5. března pak i pro ty nad 50 zaměstnanců. Mezi takové patří i společnost Maier CZ působící v Prostějově. Plošné testování pracovníků v této firmě odstartuje v pondělí.

 

„Potřebovali jsme nakoupit antigenní testy a připravit se. Testování pro nás ovšem není nic nového, doposud jsme namátkově i cíleně testovali každý týden, provedli jsme již téměř tisíc PCR testů ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Olomouc,“ prozradila Večerníku HR manažerka společnosti Maier CZ Blanka Rinasová. Přirozeně nás zajímalo, kolik procent testů bylo pozitivních. „Tato data nejsou dostupná,“ reagovala Rinasová.

V případě pozitivního antigenního testu má společnost ihned odesílat zaměstnance na PCR test a zároveň o něm bude informovat krajskou hygienickou stanici. „Celá situace by se nijak neměla projevit na chodu firmy. Pokud testování odhalí více pozitivních zaměstnanců, máme plán, jak pokrýt požadavky našich zákazníků,“ ubezpečila Rinasová.