S vyšším výskytem strážníků městské policie v centru města musí v těchto dnech počítat jeho obyvatelé. Důvodem je zřízení očkovacího centra ve Společenském domě. Právě na jeho bezproblémový průběh mají městští strážníci dohlédnout. Částečně se tak děje i kvůli možným souvisejícím dopravním problémům.

Na bezpečnost a klidný průběh očkování bude dohlížet v okolí centra městská policie. Půjde hlavně o zajištění pořádku v dopravě a při parkování. „Lidé, kteří jsou na očkování registrováni a dostaví se na místo automobilem, mohou využít štěrkové parkoviště v Komenského ulici. Je zde pro ně vyhrazena plocha na parkování. Ti, kterým byl vydán parkovací průkaz označující vozidlo osoby se zdravotním postižením, můžou zaparkovat před vchodem do Společenského domu. V těchto místech jsou pro ně připravena vyhrazená parkoviště, která jsou označena dopravními značkami. Venkovní prostory a okolí kulturního domu jsou monitorovány městským kamerovým systémem,“ vzkazuje Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Všichni by v lokalitě měli dbát zvýšené opatrnosti právě při parkování, obzvlášť ti, kteří se sem nyní jezdí naočkovat a situaci v místě dobře neznají. Riskují totiž, že by si kromě očkování odvezli z centra města i pokutový bloček.