Co do počtu hospitalizovaných pacientů s covid-19 se toho v prostějovské nemocnici moc nezměnilo. Ani k lepšímu, ovšem naštěstí ani ne k horšímu. Už třetí týden špitál registruje na pět desítek hospitalizovaných. Nadále ovšem trvá enormní zatížení intenzivní péče.

„V prostějovské nemocnici je aktuálně hospitalizováno devětačtyřicet pacientů s onemocněním Covid-19, z toho patnáct jich je ve velmi vážném stavu a šest vyžaduje podporu umělé plicní ventilace. Stejně jako v předchozích týdnech i nadále pokračuje vysoká zátěž intenzivní péče, a to u pacientů s koronavirem i u pacientů neinfekčních a s jinými diagnózami. Můžeme ale ubezpečit, že i nadále má nemocnice volná lůžka nejen pro standardní hospitalizaci, ale i pro intenzivní péči,“ sdělil Večerníku Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Dobrou zprávou je, že nemocnice může opět poskytovat odkladnou péči a postupně tak začít rozjíždět plánované operace, které se musely v uplynulých měsících odložit. „Návrat těchto zákroků přichází v době, kdy prostějovská nemocnice kompletně zrekonstruovala pět operačních sálů, které se zařadily mezi nejmodernější v České republice. I nadále úspěšné probíhá očkování v prostějovském Společenském domě, kde denně zdravotníci prostějovské nemocnice naočkují kolem 400 lidi vakcínou Comirnaty od společnosti Pfizer/BioNTech,“ dodává Knesl.