„Stav ohrožení“ s ohledem na počty nakažených žáků i učitelů se mírní také na prostějovských základních školách. Po dalším provedení antigenních testů v pondělí 6. prosince se náměstek primátora pro školství v Prostějově Jan Krchňavý tvářil poměrně optimisticky. A čísla mu dávají za pravdu.

 

„Po testování na základních školách v Prostějově v pondělí 29. listopadu bylo registrováno 264 nakažených dětí, o týden později v pondělí 6. prosince už tento počet klesl na 172 dětí. Podobný trend je patrný také u členů pedagogických sborů a zaměstnanců základních škol. Nyní jich máme nakažených 16, týden předtím jich bylo 22,“ prozradil Jan Krchňavý, náměstek primátora statutárního města Prostějov.

„Na konci listopadu jsme měli třiadvacet tříd základních škol v karanténě, nyní už i tento počet klesl na sedmnáct. Po provedení antigenních testů v pondělí 6. prosince bylo zaevidováno 19 pozitivních testů, na konci listopadu jich bylo 26. Klesající tendence ve všech ohledech je velice příznivou zprávou a já jsem přesvědčen, že tomu tak bude i nadále. Zdá se, že na školách boj s covidem vyhráváme,“ dodal Krchňavý. 

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 13. prosince