Děti dávají dopisy pro Ježíška za okno a doufají, že do rána zmizí. Jde to však i jinak. Sám Ježíšek může poslat vzkaz právě vašim dětem či blízkým. Pěkná červená schránka Ježíškovy pošty byla od konce listopadu k dispozici u vánočního stromu pod zvoničkou v Lešanech.

Princip Ježíškovy pošty je jednoduchý. Napíšete vánoční dopis nebo přání svým blízkým. Na pohlednici či obálku určenou k orazítkování napíšete adresu, komu chcete vánoční přání poslat. To vše vložíte do dopisní obálky, nalepíte poštovní známku a pošlete na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1. Vytvořit hanáckou pobočku Ježíškovy pošty se rozhodli v Lešanech.

„Lidé do ní mohli dopisy vhazovat do pátku jedenáctého prosince tak, abychom je ještě stihli odeslat na Boží Dar a zároveň do Štědrého dne dorazily ke svým adresátům. Celkem se nám jich sešlo asi patnáct,“ prozradil Milan Mihalčin z Okrašlovacího spolku Lešany.

Ten stál i za výzdobou a rozsvícením vánočního stromu, u něhož lze schránku najít. „Jako neformální spolek místních občanů máme za sebou již organizaci zářijového dětského sportovního odpoledne či úpravu cesty v místním areálu Rybníček. V nejbližší době plánujeme výsadbu stromů v obci a do budoucna i řadu dalších akcí,“ představil Mihalčin aktivity spolku vystupujícího pod zkratkou OSL.

 

Speciální příloha PROSTĚJOVSKÉ VÁNOCE je součástí aktuálního vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které najdete v prodeji od pondělí 14. prosince