Úctyhodných devatenáct titulů v extralize smíšených družstev získali v minulosti tenisté a tenistky TK Agrofert Prostějov, tudíž v aktuálním ročníku budou útočit na triumf s pořadovým číslem dvacet. Vítězství je také jednoznačným cílem silného týmu, který bude mít v semifinálové skupině výhodu domácích kurtů.

„Rozhodně nechceme podceňovat soupeře, ale máme k dispozici sestavu, která velí zvednout rukavici favorita. Chceme titul, při sestavování soupisky jsme udělali maximum. Věřím, že tuto misi zvládneme,“ říká kapitán týmu Jaroslav Navrátil.

Prostějov je dlouhodobě velkou tenisovou baštou a řadu let se drží na výsluní. Klub vychoval řadu špičkových hráčů a tomu odpovídá počet získaných trofejí na domácích i světových turnajích. Současně je úspěšný v týmových soutěžích, což odpovídá filozofii klubu rodinného typu.

„Vždy jsme dbali na to, aby naši hráči měli k týmovým soutěžím dobrý vztah. I tím ukazují, že jsou součástí klubu. Nejdříve jsme toužili po prvním titulu, časem po desátém. Teď jsme před dalším milníkem a máme šanci získat dvacátý. Takovou bilancí se nikdo pochlubit nemůže. Chceme potvrdit, že náš klub je nejlepší, že Prostějov je hlavním městem českého tenisu,“ přeje si šéf klubu Miroslav Černošek.

Před několika lety se klub vydal na cestu výrazné obměny kádru. Dal šanci nastupující mladé generaci i za cenu dílčích neúspěchů. V jednom případě dokonce nepostoupil ani ze skupiny a jen o několik míčů se vyhnul předkolu v dalším ročníku. Sázka na talentované tenisty se však vyplatila. V posledních dvou letech Hanáci opět soutěž ovládli.

„Bylo to dobré rozhodnutí. Naši odchovanci i díky extralize získali zkušenosti a je to vidět na výsledcích během celé sezóny. Výkonnostně rostou, prosazují se ve světovém měřítku. Vnímáme to jako odměnu za práci, kterou v klubu odvádíme. Dvacátý titul by byl krásnou tečkou za skvělou sezónou,“ míní šéfka prostějovských tenisových projektů Petra Černošková.