Každý ročník prostějovského tenisového svátku nabízí příznivcům zajímavé zápasy v příjemné atmosféře. Předchozí roky potvrdily, že se vyplatí dorazit do ochozů fandit. Každý si přijde na své. Pět nabízených důvodů k návštěvě MONETA Czech Open může posloužit jako ochutnávka příštích dnů, které můžete strávit ve společnosti bílého sportu.

Lehečka bude obhajovat semifinále

Velkou senzaci vzbudil před rokem svými výkony prostějovský tenista Jiří Lehečka. Naprosto skvěle využil volnou kartu pořadatelů a poprvé v kariéře postoupil do semifinále na turnaji kategorie challenger, v němž po boji prohrál s pozdějším vítězem Kamilem Majchrzakem. Letos se Lehečka pokusí na svůj výkon navázat.

Veselého snaha o restart sezóny

Složité období prožívá nejlepší český tenista Jiří Veselý, kterému se v první části sezóny výsledkově příliš nedaří. Jeho dosavadním maximem je čtvrtfinále na únorovém turnaji v Melbourne. Přesto je odhodlaný sezónu zvrátit a pokusí se o to na kurtech, kde již dokázal třikrát zvítězit.

Souboj Čechů s cizinci o titul

Opět bude pokračovat nekončící souboj domácích tenistů proti zbytku světa z pohledu majitelů vítězné trofeje. Český hráč zatím zvítězil v jedenácti případech, v šestnácti ročnících se radoval zahraniční tenista. Naposledy se titulu český tenis dočkal v roce 2017, kdy svůj třetí triumf vybojoval Jiří Veselý.

Antukoví specialisté z první stovky

Prostějovský turnaj má v tenisovém světě dlouhodobě dobré jméno, což se projevuje v kvalitě startovního pole. Na Hanou také tentokrát přijedou antukoví specialisté, což slibuje vyrovnané zápasy a také překvapivé výsledky, o které k radosti fanoušků není v průběhu turnaje nikdy nouze. Na Guillerma Coriu, vítěze z roku 2002, se pokusí navázat jeho mladší bratr Federico, který v devětadvaceti letech prožívá nejpovedenější sezónu v kariéře. Úžasným příběhem nezdolné zarputilosti a oddanosti tenisu je pak kariéra nejvýše nasazeného hráče letošního ročníku Pabla Andujara, španělské bojovníka, který přemohl i Rogera Federera.

Souboj turnajů na dálku

Díky upravenému kalendáři turnajů v letošním roce bude Prostějov na dálku soupeřit o pořadatelskou prestiž s dalšími čtyřmi podniky, které se budou hrát v souběžném termínu. Vedle MONETA Czech Open se bude bojovat o tituly také v Nottinghamu, Aix en Provence, Almaty a Forli.

 

 Speciál vychází 14. června jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.