V sobotu 12. června bylo slavnostně otevřeno nové víceúčelové hřiště v Čechovicích. Přestřižení pásky a tím zahájení provozu se zúčastnili náměstci primátora Prostějova. Na novém víceúčelovém hřišti v Čechovicích se sešli zástupci vedení města první náměstek primátora Jiří Pospíšil a náměstkyně primátora Alena Rašková a Milada Sokolová.

Oplocená herní plocha s dětskými prvky vznikala v době od 12. října do 27. listopadu loňského roku. Dětské hřiště v areálu TJ Sokol Čechovice zhotovila firma FLORA SERVIS a městskou pokladnu stálo přes 416 tisíc korun.

Ve stejný den byl u této příležitosti pořádán Tělovýchovnou jednotou Sokol Čechovice dětský den pro nejmenší fotbalisty a současně bylo zmíněné hřiště, které je součástí fotbalového areálu v Čechovicích, předáno do užívání tamní TJ. „Dětské hřiště bylo realizováno na podzim roku 2020 z alokovaných finančních prostředků Osadního výboru, které poskytuje město Prostějov,“ prozradil jeho představitel Radim Holyst.

Akce si i přes částečnou nepřízeň počasí získala velký zájem. „Na hřišti byly pořádané akce pro ty nejmenší, ale nakonec se balonu zmocnili dospělí a to nejen muži, ale i ženy. Střelba na branku z řad dětí i dospělých byla odměněna trofejemi. Pro děti byla nachystána i hudební produkce DJ s výborným pečeným seletem. Všichni zúčastnění se bavili až do ukončení ve dvaadvacet hodin,“ ohlédl se Holyst. „Jsem rád, že se dobrá věc podařila. Sportovní areál získal krásné nové hrací prvky. A věřím, že si nové dětské hřiště určitě najde velkou řadu příznivců,“ vzkázal Jiří Pospíšil, první náměstek primátora statutárního města Prostějov.

 

 Speciál vychází 21. června jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.