Ať už bude vaše letošní letní dovolená stále v Česku někde u řeky, nebo nakonec vyrazíte k moři, určitě se neobejdete bez stylových plavek padnoucích vaší postavě. Z nových kolekcí si vybere každá žena. Ve výhodě jsou však ty, které upřednostňují pohodlí a sportovní styl.

Dvojdílné plavky pro novu sezónu nijak nepřekypují rafinovaností, ale spíše klasickými střihy včetně vršků v podobě sportovní podprsenky na široká ramínka. Nejdůležitější je, aby ženě zvolený střih opravdu dobře sedl. Není pravidlem, že padne každému, co je módní.

V obchodech s plavkovou módou najdete klasické bikiny, bandeau podprsenky, zavazování ramínek za krk či vysoké kalhotky, které dokážou schovat i větší bříško. Letošní sezóna bude přát i černým plavkám, modelům s květy v modrozelených kombinacích nebo v zářivě žluté.

Inspirace sportem

Designéři se také pro letošek inspirovali sportem, konkrétně závodním plaváním. V nových kolekcích tak velmi často narazíte na jednodílné plavky bez výstřihu, výrazného vykrojení a se širokými ramínky, ve kterých můžete pohodlně provozovat jakýkoliv letní sport od plážového volejbalu až po surfování.

Jak schovat přebytečná kila?

 

Která ze žen bude potřebovat schovat povolené bříško, vsadí na řasený jednodílný model. Majitelky bujného poprsí pak jistě ocení modely s kosticemi, které skvěle tvarují, a navíc drží křivky tam, kde mají. Pokud vás často bolí záda, vsaďte na širší ramínka, která nemají tendenci se zařezávat do kůže a jsou proto komfortnější.

 

 Speciál vychází 27. června jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.