Velice solidní podzim za sebou má hokejové eskáčko pohledem mladších žáků „A“. Ti si na své konto připsali úspěšný půlrok, po němž se mohou vyhřívat na třetím místě tabulky. Samozřejmě, teprve po základní části. Nicméně se jedná o velice slušný příslib do budoucna.

Mladší žáci SK 1913 „A“ začali sezónu dvěma zápasy s Černými vlky. A byly to dost bláznivé zápasy. Ač je od sebe dělil jediný den, výsledky nemohly být odlišnější. Ačkoli tedy v sobotu tým prohrál 6:12, v neděli naopak Prostějov rozdrtil vlčata 32:1. Divočejší výsledek si v základní části nikdo nepřipsal. V září pak čekaly eskáčko ještě dvě derby. Nejprve přišlo s Olomoucí, kde těsně Prostějov nestačil a prohrál 5:6. Přerovu naopak Prostějované nasázeli hned 17 branek. Hned tři hráči Prostějova Voráč, Danko a Bross zaznamenali hattrick. Florýková pak k němu měla dobře nakročeno. Z vysokých výher to nebylo přitom vše, hned poté eskáčko rozdrtilo Šumperk 15:2.

Pak už nastalo to, na co určitě mnozí hráči a hráčky čekali, a sice souboj Prostějova s Prostějovem. 10. října se uskutečnil a přinesl zajímavou bitvu okořeněnou devíti brankami. A vítězstvím „Áčka“. 17. října se naopak konal nejméně příjemný zápas Prostějova, s Novým Jičínem, který nehrál špatně jak ve starších, tak v mladších žácích, prohrál 0:7. Naopak Opava, to byla lebeda, tým Filipa Smejkala ji rozdrtil dvaceti brankami.

A následovaly odvety. Třeba další dva zápasy s Černými vlky. Tentokrát bohužel přišly porážky. A zejména ta v poměru 1:12 musela hodně zabolet. Následovaly už poněkud mírnější výsledky. Nejprve eskáčko v polovině listopadu porazilo Přerov. Potvrdilo tak, že na rozdíl od mužů-hokejistů mladí proti Zubrům umí. Tým však také těsně podlehl 2:3 Uničovu.

Závěr základní části se nezadržitelně blížil. „A“-tým tak zbrojil na nástavbu. V závěru listopadu stihl vítězství o 11 branek nad Prostějovem „B“, aby krátce poté remizoval s Olomoucí 4:4. Poslední tři zápasy základní části přidal tým na přelomu listopadu a prosince. A to se skvělou bilancí tří výher! Nejvýraznější byla ta se Šumperkem, výsledek 15:1 byl snad až příliš krutý. Celkově ale i díky těmto výsledkům budou mladší žáci na ročník vzpomínat v dobrém. Prostějov skončil na krásném třetím místě, když ve dvou třetinách odehraných zápasů bodoval.

Nyní čeká na týmy nástavba, tedy skupina o umístění. Tu sehraje pět týmů, včetně obou družstev Prostějova. Každé čeká dvanáct zápasů. A to nejlepší hned na úvod: na 18. prosinec je naplánováno „derby“ Prostějova s Prostějovem. „Béčkaři“ tak mají šanci svým starším kolegům oplatit dvě porážky ze základní části.

 

 

kádr mladších žáků sk prostějov 1913 „A“

Brankáři: Jan Marek (2009).

Obránci: Max Černošek (2009), Lukáš Holub (2009), Tobiáš Kapec (2009), Miroslav Ožvoldík (2009), Jakub Procházka (2009), Šimon Selinger (2009).

Útočníci: Nicolas Bross (2009), Adam Danko (2009), Jakub Dvořák (2009), Vojtěch Frelich (2009), Dominik Kovář (2009), Nicolas Kučera (2009), Jakub Kumstát (2009), Jiří Matoušek (2009), Tomáš Mouka (2009), Patrik Šoustal (2009).

Hlavní trenér: Filip Smejkal. Asistent: Pavel Musil.

 

 

Speciální příloha MLÁDEŽNICKÝ HOKEJ vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 13. prosince