Dorostenci SK 1913 Prostějov v letošní sezóně chtějí bojovat o udržení v Lize dorostů, kterou čeká plánovanou reorganizací řada změn. První krok svěřencům kouče Půčka vyšel na výbornou a základní skupinu ovládli, kdy hořkost porážky poznali pouze v jediném ze třinácti zápasů. V současnosti bojují v nadstavbové části s dalšími úspěšnými kluby z Moravy a Slezska o udržení druhé nejvyšší soutěže i do příštího ročníku. Po odehraných pěti duelech se však zatím výsledkově nedaří navázat na základní část.

 

Dorost začal sezónu velmi dobře a první dvě venkovní utkání dokázal ovládnout, když si jednoznačně poradil s Uherským Hradištěm a následně také proti „tygrům“ ze Zlína po nájezdech. V prvním domácím utkání sezóny si nájezdy opět dorostenci zopakovali, a i tentokrát byli úspěšní proti Uherskému Brodu. V šestém kole a čtvrtém hracím dnu přišla jediná porážka v základní části, kdy hráči nestačili na Brumov poměrem 4:2.

Od té chvíle to však byla spanilá jízda soutěží, která se do posledního kola nezastavila. V dalším víkendu na svém ledě nepovolili domácí soupeřům vstřelit jedinou branku a Černí vlci i Kroměříž odjížděli bez bodů, zatímco Prostějov se mohl radovat ze šesti bodů a skóre 14:0. Dobré výkony pokračovaly i nadále, když mužstvo nedalo šanci ani Bobrům z Valašského Meziříčí a v následné sérii tří domácích utkání v řadě získalo opět plný počet bodů po vítězstvích nad Zlínem, Hradištěm a Valašským Meziříčím.

Jízda pokračovala i proti dalším soupeřům a po vítězstvích na půdě Kroměříže a Uherského Brodu už byla jistota prvního místa v základní části velmi blízko. V předposledním kole se podařila i odveta za jedinou porážku a na svém ledě soupeře z Brumova dorost rozdrtil poměrem 12:2. V posledním kole pak své prvenství potvrdil dalším jednoznačným vítězstvím na půdě Černých vlků 13:2 a mohl tak oslavit první úspěšný krok směrem ke svému cíli udržení se v dorostenecké lize.

Po ukončení základní části se tak dorost dostal do nadstavbové části, ve které se potkává s dalšími úspěšnými celky ze své i dalších skupin. Start vyšel svěřencům trenérů Půčka a Tománka na výbornou, když na domácím ledě dokázali zvrátit nepříznivý stav s Orlovou, nakonec se radovali z výhry 6:4. Další víkend však přišly dvě porážky. Nejprve v domácím prostředí byli úspěšnější hosté z Brna, následně výsledkově nevyšel zápas ani proti „šestnáctce“ Polska, se kterou padli těsně 4:3.

Ve čtvrtém kole nadstavby si zlepšil bilanci proti Prostějovu i Zlín, který dokázal zvítězit za dva body na zimáku v Prostějově. Utkání s Břeclaví má dorost odloženo vinou karantény a zatím v posledním utkání nestačil doma na Frýdek-Místek.

Po pěti odehraných duelech tak byl Prostějov na šesté příčce osmičlenné tabulky a k udržení se v soutěži i pro příští ročník, kdy přijde reorganizace, musí dorostenci skončit nejhůře třetí. Podaří se jim to? Počínání všech týmů SK Prostějov 1913 sledujte každé pondělí v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku!

 

kádr dorostu sk prostějov 1913

Brankáři: David Černý (2005), David Kroupa (2006).

Obránci: Martin Dostál (2006), Anežka Hračová (2004), Zbyněk Kasal (2006), Lukáš Kubík (2006), Jakub Němec (2006), Martin Řepa (2006), Tomáš Svoboda (2005), Adam Zatloukal (2006).

Útočníci: Vojtěch Čermák (2006), Jan Hozman (2006), Bára Hračová (2006), Jan Janků (2005), Filip Lavrenčík (2005), Radek Martiňák (2006), Ondřej Mojžíšek (2006), Jakub Nemerád (2006), Martin Nevrlý (2006), Nikolas Pippal (2006), Radim Pospíšil (2005), Filip Slíva (2006), Marek Svoboda (2005), Erik Šindler (2005), Ondřej Tománek (2005), Vitalyi Tsubera (2006), Jan Žák (2005).

Hlavní trenér: Martin Půček. Asistenti: Martin Tománek, Marek Černošek.