V jednom z textů této speciální přílohy předesíláme, které dárky jsou prostě za zenitem. Nebo z nějakého jiného důvodu nepřijatelné. Nebudeme však jen škarohlídi. A protože věřím, že stejně jako já mnozí z vás také kupují dárky na poslední chvíli, zde máme alespoň pár tipů, co byste mohli rychle, kvalitně a vlastně i levně někde ještě sehnat. Obdarovaný se přitom určitě nebude cítit uražený a nebude vám předvádět divadlo ve stylu „jsem rád, že mi dáváš tuhle blbost“. Ale skutečně následné dárky mohou potěšit. Jde přitom o věci, které se dají sehnat relativně snadno. Jen si dát tu práci...

 

Láhev něčeho dobrého

Nejste alkoholik/alkoholička. Ale, ruku na srdce, pokud nepatříte mezi abstinenty, „lahvinka“ neurazí. Pokud je to tedy něco, co „můžete“. Takže, vážení, pozor na výběr. Tvrdý alkohol všichni neocení. Dokonce ani domácí slivovičku. Ale dobré víno, které se neprodává za pár šupů? Proč ne. Přitom láhev kvalitního vína se dá sehnat už pod dvě stovky. A co pivo? Ano, ani zde neprohloupíte. Leckterý pivovar navíc vaří vánoční speciály. Ještě více jich pak prodává pěkná dárková balení.

Knížka/film, proti gustu

Ne každý z nás je knihomol. Mnohé z nás ale určitě nějaká ta knížka potěší. I zde je dobré vybírat pečlivě, i když nepříliš dlouho. Červená knihovna každého neosloví, stejně tak naopak literatura faktu nebo některý z klasiků. Ale proč to nezkusit? Knížkou nebo případně dobrým filmem – opět dát pozor na žánr – nic nezkazíme. A nejsme si jistí? Pak přinejmenším u knihy lze doporučit zakoupit dárkový poukaz.

DIY

Ne, nespletli jsme se, a nemá se jednat o „die“, tedy „zemři“. Ale o zkratku z Do it yourself, tedy udělej si sám. Je to klišé, ale pravdivé, který dárek potěší nejvíc? No ten udělaný z lásky. Udělaný, ne koupený. A tak vymýšlejte, shánějte inspiraci (na internetu je tipů habakuk) a tvořte. V dílku věnovaný čas se vám mnohokrát vrátí. A věřte, drtivá většina obdarovaných bude potěšena.

 

Speciální příloha PROSTĚJOVSKÉHO VÁNOCE je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 20. prosince