Zdály se vám hovory prezidenta Zemana s ministerskými kandidáty i budoucím premiérem jako bizarní, když s nimi mluvil prostřednictvím mikrofonu přes plastovou stěnu? Pak vězte, že i nás čeká něco podobného. A bude zcela jedno, zda budete negativní, očkovaní nebo po prodělání nemoci. Radu bezpečnosti města Prostějova tento důmyslný ochranný systém oslovil natolik, že v průběhu ledna dojde k přidělování přenosných buněk pro jednotlivce a od února bude bez této ochrany platit přísný zákaz vycházení.

Oproti obřímu „akváriu“, které měla hlava státu pro sebe, se bude jednat o takzvané mini varianty různých průměrů, aby pro každého občana poskytly dostatečný komfort. Z nabídky si tak vybere opravdu každý. „Krabice“ budou navíc podporovány moderními přístroji, a pokud se od svého akvárka vzdálíte na větší vzdálenost, bude systém neprodleně kontaktovat nejbližší policejní stanici.

Tento systém vyjde prostějovský magistrát velmi draho a z rozpočtu nezůstane téměř nic. Přesto ho však radní schválili a nikdo nebyl proti.

Co si od toho vedení města přesně slibuje, Agentuře Hóser prozradili sami radní. „Po tom, co se tu dělo v průběhu podzimu, kdy jsme byli best in covid v republice, už nechceme podobnou situaci opakovat. Takto navíc nemusíme ani omezovat kontakty, každý se může bavit, s kým bude chtít, a přesto bude v izolaci. Občanům ubude také starost ohledně testování a podobně. I pokud bude člověk pozitivní, může normálně vyrazit ven a nic neřešit. Věříme, že i když kvůli tomu budeme muset během roku většinu akcí vinou nedostatku financí zrušit, tak to lidé ocení,“ shodly se strany u moci i s opozicí.

Podle důvěryhodných informací kačera byla v řešení varianta barevného provedení těchto budek podle toho, zda je člověk pozitivní, nebo negativní. Tuto variantu ale zastupitelé okamžitě zavrhli s tím, že by se těch pozitivních mohli ostatní zbytečně stranit. Obavy z přenosu nákazy totiž nejsou namístě!

Nezapomeňte si tak do konce ledna akvárko určené právě pro vás vyzvednout. Možnost bude každý den před radnicí v mobilním stánku od 8.00 až do 17.00 hodin.

 

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince

 

VYTVOŘIT KOLÁŽ